Det beste ved å komme seg ut en vinterdag, er når man får se de flotte løypene når man har det beste skiutstyret man trenger. I sekken har man varm drikke, en appelsin og en liten kvikk-lunsj. Solen skinner fra en skyfri himmel, og temperaturen er akkurat passe. Da er det bare å klikke på seg skiene og legge av gårde.

6221244248_b0ca48007e_bFor etter mange timer med preparering er endelig skiene klare for årets sesong. Som medlem av en skiklubb får man gode rabatter på ski og skiutstyr, og denne gangen fikk hele familien nytt utstyr. Derfor det har blitt mange timer i garasjen, på YouTube for å se på smøretips og mye prøving og feiling. Men nå er skiene endelig klare. Men det var ingen som ville bli med. Alle var opptatt med sitt. Så det ble en tur i skog og mark helt alene. Men det kan være like greit.

For følelsen av at man når toppen av fjellet, eller kommer til rasteplassen, er utrolig. Frisk luft og godt anvendte timer i skisporet er noe alle kan dra nytte av. Enten det er silkeføre eller kram snø, vil man med skiutstyret i dag komme langt og komfortabelt av gårde. Det viktigste er å preparere skiene riktig. Med grunning, glider og klister kommer man fram på alle mulige snøforhold.

Og så er det skiklærne. Ullklær innerst er en selvfølge. Er dette av god kvalitet, kan en tett trikot være nok. Da beholder man bevegelighet samtidig som man holder varmen. Norsk klesdesign er spesialister på godt skiklær for hele familien, og har mange forskjellige merker som er populære blant ski-gale nordmenn. Det er fordi de gjennom mange generasjoner har funnet fram til de trekkene som er viktigst for at folk skal være komfortable i skiløypa. Flere og flere tyr til en god skitur på vinteren for kropp og helse.